zondag 31 mei 2009

Mijn eerste blog

[eerder gepubliceerd op 8-4-2009]

Tja, wie had dat kunnen denken. Twee maanden geleden was het hele begrip web 2.0 voor mij nog een ver-van-mijn-bed-show en nu begin ik aan mijn eerste blog. Is het meer dan een amechtige poging om bij te blijven op ICT gebied?
Twintig jaar geleden zat ik op de top van de golf. Ik leerde programmeren in Fortran (m.b.v. ponskaarten!) en later in Pascal. Ik heb al mijn afstudeerscripties op de PC gemaakt en leerde spelenderwijs wegwijs in allerlei nieuwe software. Maar snappen hoe al die programma’s werkte deed ik al lang niet meer. Ik werd gaandeweg overspoeld door de ICT-golf.
Vijf jaar geleden besloot ik om een inhaalslag te maken: ik moest en zou weten hoe je een website in elkaar zet. Met behulp van Dreamweaver heb ik een aantal websites gebouwd, zoals www.duinboeren.nl en www.landschapsfonds.nl In de ogen van de expert zijn het waarschijnlijk simpele stekjes, maar ik was er best trots op.
En nu dan web 2.0. Wat al direct duidelijk is dat het niet zo zeer gaat om programmeerkennis of om te weten hoe alles werkt. Het gaat veel meer om wat je met het 2.0-gereedschap kunt en doet. Een ning opzetten bijvoorbeeld, om mensen een platform te bieden om met elkaar te discussiƫren over een reorganisatie. Of om gezamenlijk de vergadering van de gemeenteraad voor te bereiden. Netwerken in kaart brengen via LinkedIn en oude contacten nieuw leven in blazen. Of twitteren met onbekenden waarvan je na een paar weken meer weet van wat ze dagelijks doen dan van sommige van je vrienden.
Nu ga ik ook nog bloggen. Geen idee wie zin of tijd heeft om deze stukjes te lezen. Ik vind schrijven in ieder geval leuk en ik zie het ook als een manier om dingen van me af te schrijven. Over de dilemma’s die je tegenkomt in je werk, al dan niet als ambtenaar2.0, over het genot van musiceren met mensen die dezelfde passie hebben, over mijn activiteiten in de lokale politiek, over de situatie thuis met twee opgroeiende pubers en over dingen die je verbazen of opwinden in het dagelijks leven. Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten